In this group assignment in cooperation with Bjarne Cremers and Steffen Van Steenberghe, we started from a public space with a lot of paving. And the car as the central point. However, the aim of the assignment is to create a place where people can/will come together. A city square with a soul.

Het Laar Antwerp - Urban design
School assignment - Kask Gent

Group work
With Bjarne Cremers &
Steffen Van Steenberghe
2020



By raising the square one level, we ensure that visitors are isolated from traffic. Which, in turn, we have greatly reduced the amount of traffic by introducing a cut-off here and there and bringing one-way traffic into life. There is limited parking space around the square. We have tried to make this as attractive as possible by adding a planting box with a multi-trunked tree at random.



Mark